vorige case

Jubileumsite 100 jaar

KNVB

volgende case

Houden van voetbal is...

De vraag

Ontwikkel een website waarop we ons 100-jarig jubileum kunnen vieren. Door bezoekers te laten vertellen wat 'houden van voetbal' voor hen is. En een site die tegelijk onze corporate site kan vervangen.

Voor de KNVB ontwikkelden we samen met GuiltyPeople een site voor haar 100-jarig jubileum. De site kende extra functionaliteiten voor dit jubileum, maar was verder ook de 'normale' corporate site. Alle gebruikelijke onderdelen van knvb.nl kregen er dus hun eigen plek.

De jubileumsite draaide om het thema 'Houden van voetbal is...'. Bezoekers konden hun eigen 'houden van'-moment uploaden. Bijvoorbeeld een afbeelding, filmpje of gewoon geschreven tekst. Samen vormde al deze input één grote tijdlijn van voetbalminnend Nederland. 

Uiteraard ontwikkelde we ook deze website in het open-source CMS Umbraco. Dit gaf de KNVB de gelegenheid alle content zelf op een hele gebruiksvriendelijke manier te beheren. En het gaf ons de gelegenheid om alle content die bezoekers uploadden ook beheerbaar te maken.

Het resultaat: een site die met recht liet zien dat voetbal om van te houden is.

Meer van deze case