vorige case

Nieuwe stijl, nieuwe website

Korzo Theater

volgende case

Een artistieke site die ook heel functioneel is

De vraag

Ontwikkel een nieuwe website voor ons die aansluit bij onze nieuwe artistieke look, en zorg dat deze vooral heel simpel werkt.

Voor Korzo Theater in Den Haag, naast theater hét grootste dansproductiehuis van Nederland, ontwikkelden we samen met Het Echte Werk een hele gave nieuwe website. Een website die de nieuwe 'artistieke' huisstijl - ontworpen door Het Echte Werk - combineert met simpel gebruik en eenvoudig beheer.

Het kunstzinnige design leende zich goed voor spannende effecten en animaties. Daarbij hebben we ervoor gezorgd dat de site toch altijd snel blijft (een bijna perfecte score in Google's PageSpeed Insights) en simpel te gebruiken is. Ook (of júist) op je mobiele telefoon tik je heel eenvoudig dwars door de complete site. En gezien het internationale karakter van Korzo is de site ook tweetalig.

Doordat we een directe koppeling tussen het open source CMS Umbraco met het boekingssysteem van Korzo gerealiseerd hebben, zijn de gegevens van voorstellingen altijd actueel en kun je dus direct zien of er nog kaarten beschikbaar zijn. Daarnaast vereenvoudigt dit het werk van de contentbeheerders sterk. Voorstellingen zijn eenvoudig te verrijken en pagina's kunnen in een handomdraai aan elkaar gekoppeld worden. Ook kan content makkelijk hergebruikt worden.

Meer van deze case