vorige case

Een nieuwe website

Maas theater en dans

volgende case

Dwars, onderscheidend, niet te serieus en toch functioneel

De vraag

Ontwikkel een website die een breed publiek aanspreekt, die opvalt, artistiek onderscheidend is, maar ook functioneel én makkelijk te beheren is.

Maas theater en dans is een professioneel gezelschap dat theater en dans maakt voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen, iedereen die zich jong voelt. Maas bestaat acht jaar en is het grootste gezelschap voor de jeugd van Nederland, produceert per jaar ongeveer tien producties waarvan er zes à zeven door Nederland en daarbuiten toeren.

Na een rebranding van de huisstijl, was het tijd voor een nieuwe website. Aan de SuperBold de taak om deze te ontwerpen en te ontwikkelen. Samen met designer Lennard Gog hebben we een onderscheidend ontwerp neergezet. Een design dat dwars is, edgy, maar tegelijk wel functioneel blijft en de bezoeker leidt naar waar hij wil zijn.

Simpel in beheer

Tijdens de ontwikkeling hebben we steeds de beheerder in het achterhoofd gehouden: hoe kunnen we het zo simpel mogelijk houden? Hoe zorgen we dat een beheerder een handeling nooit twee keer hoeft te doen?

Daarom bouwden we de website in het open source content management systeem Umbraco. Dit biedt de beheerders de optimale vrijheid om elke pagina helemaal zelf in te richten op basis van herbruikbare elementen. Daarnaast hebben we gezorgd dat de site direct multilanguage is.

Ook op andere gebieden probeerden we werk zoveel mogelijk uit handen te nemen. Dat hebben we onder andere gedaan door een naadloze koppeling met het ticketsysteem van Ticketmatic. Foto's van voorstellingen kunnen eenmalig geüpload worden waarna de verschillende uitsnedes automatisch gegenereerd worden.

Onderscheidend

Voor de bezoeker is het vooral een kleurige en dwarse site: anders dan de meeste theater-sites. Met subtiele animaties en grapjes zorgen we dat het bezoek leuk blijft. Door de belangrijkste functionaliteiten niet uit het oog te verliezen zorgen we er echter voor dat bezoeker wel gewoon zijn doel kan bereiken.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Meer van deze case