vorige case

Website Supporter van Schoon

Nederland Schoon

volgende case

Samen Nederland schoon maken

De vraag

Ontwikkel een nieuw platform voor Supporter van Schoon, waarop gebruikers actief kunnen bijdragen

Supporter van Schoon is het initiatief van de organisatie Nederland Schoon, om mensen te mobiliseren Nederland schoon te maken en houden. Samen met GuiltyPeople ontwikkelden we een nieuwe website voor dit initiatief. Een website waarop Supporter van Schoon haar verhaal kon vertellen, maar belangrijker nog: waar supporters hun activiteiten kunnen delen.

Op de website kunnen bezoekers zich aanmelden als supporter en vervolgens zelf acties aanmaken. Deze acties staan op een overzichtelijke kaart weergegeven, zodat je altijd kunt zien welke acties er in jouw buurt plaatsvinden. Alle data wordt opgeslagen in het open source CMS Umbraco, zodat beheerders dit eenvoudig kunnen managen. In datzelfde CMS kunnen ze ook zaken als nieuwsberichten op een gebruiksvriendelijke manier toevoegen.

De basis van de site leende zich goed voor verdere uitbreidingen. Bijvoorbeeld voor een strandcampagne. En een jaar later hebben we aan de site een compleet nieuw onderdeel toegevoegd voor de campagne Schoon Belonen: het gescheiden ophalen van afval door gemeenten. Elke deelnemende gemeente kreeg haar eigen url met eigen dashboard. Doordat ook dit allemaal in Umbraco is ingericht, is het door de beheerders simpel te beheren.

En met meer dan 200.000 supporters kunnen we de site inmiddels gerust een succes noemen.

Meer van deze case