vorige case

Website Brabantse Omgevingsvisie

Provincie Noord-Brabant

volgende case

Een website door en voor Brabanders

De vraag

We willen graag een website waarop we samen met de inwoners de Brabantse Omgevingsvisie kunnen samenstellen

Door de komst van de Omgevingswet moeten gemeenten, provincies en rijk ieder een eigen Omgevingsvisie vaststellen. Ook de provincie Noord-Brabant dus. De Brabantse Omgevingsvisie wordt een visie op de fysieke leefomgeving. Bossen, beken, bebouwing, wegen en luchtkwaliteit zijn hier voorbeelden van. Noord-Brabant wilde de Omgevingsvisie graag samen met haar inwoners ontwikkelen. 

Daarom ontwikkelde SuperBold een site waarop Brabanders zelf input konden aanleveren. Dit kon in de vorm van tekst, afbeeldingen, filmpjes en zelfs agenda-items. Zo ontstond er een prikbord ('mashup') met alle ideeën die er in Noord-Brabant leefde. Een goed uitgangspunt om verder te werken aan de visie!

In de tweede fase (dit is de site zoals deze nu live staat) is de website meer veranderd in een zend-kanaal. De input is binnen, deze wordt nu uitgewerkt. Dit gebeurt samen met zogenaamde focusgroepen, die een eigen afgeschermd gedeelte in de site hebben. Hierin kunnen de leden met elkaar communiceren en vanuit hier ontvangen ze automatisch de laatste updates.

We ontwikkelden beide fases op basis van het CMS Umbraco. Dit gaf de provincie de gelegenheid om alle content op een gebruiksvriendelijke manier te beheren. Ook de content die van gebruikers kwam, werd automatisch in Umbraco geplaatst en kon dus ook beheerd worden. En uiteraard zorgde we ervoor dat de site compleet responsive was. Zowel op desktop, tablet als mobiele telefoon is de site goed te gebruiken én kon je content plaatsen.

Meer van deze case