vorige case

Webshop met Shopify

elho

volgende case

Een supersnelle website met Shopify-integratie

De vraag

Maak onze site technisch en visueel weer up-to-date, maak 'm supersnel, en maak er een volwaardige webshop van.

Jaren geleden hebben we voor elho (je kent ze vast, van de bloempotten die je in huis hebt 🎍), hun corporate site ontwikkeld; destijds in Umbraco 7. Anno 2022 was deze aan een grondige vernieuwing toe. De SEO-score kon binnen de huidige versie niet meer verbeterd worden. Ook lag er de wens om de 'catalogus'-site uit te breiden naar een volwaardige webshop. In samenwerking met GuiltyPeople ontwikkelden we daarom een nieuwe site.

De nieuwe site is van de grond af aan opnieuw gebouwd met een nieuwe Umbraco versie. Hierin konden wel al onze Umbraco-expertise inzetten en de site écht supersnel maken. Zo vinden er op de achtergrond constant synchronisaties met externe (PIM-) systemen plaats en tonen de zeer uitgebreide filterpagina's met producten de resultaten vliegensvlug.

De voorkant heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. Wederom met een schone lei, zodat we ook hierin flinke slagen op het gebied van snelheid hebben kunnen maken. En snelheid, daar houdt Google van. Met als resultaat een bijna perfecte SEO-score, waar de oude site niet aan kon tippen.

Shopify-webshop

Naast het optimaliseren van de site zelf, is de website ook verworden tot een volwaardige webshop mét Shopify-integratie. Binnen de site is het winkelmandje door de gebruiker volledig te beheren. Dit mandje kent allerlei slimme features, zoals het tonen van suggesties. Het afronden van de bestelling gaat vervolgens vloeiend over naar Shopify.

Last but not least is de site beschikbaar in maar liefst 11 talen. Door een slimme inrichting van het CMS, hebben we ervoor gezorgd dat het voor content managers heel simpel is alle content te beheren.

Meer weten over de integratie van Umbraco met Shopify?
Neem contact met ons op

Meer van deze case